Genderneutrale kaartjes

Geplaatst op: 30 nov 2017

“Het is een meisje!”. Hoe mooi is het als je dat door de bevalkamer hoort roepen en het ook echt nog een verrassing is? Hoewel er veel voor te zeggen is om het geslacht van je kindje van tevoren te weten, kan het ook ontzettend leuk zijn om je tijdens de bevalling te laten verrassen. Nou kan je natuurlijk zowel een jongens- als een meisjeskaartje uitzoeken, zodat je voor allebei de geslachten een optie hebt. Maar je kan er ook voor kiezen om een mooi genderneutraal kaartje te zoeken. Ook leuk als je niet zo van de typische jongens- of meisjeskaarten bent. Ik zet hier vijf van zulke kaartjes op een rijtje.

 


genderneutraal geboortekaartje karton mint
 

Karton met een mintgroen wolkje

Dit kaartje van Ogeltje is zo mooi door z’n eenvoud. Op een simpele kartonnen achtergrond staat een lief mintgroen wolkje met de naam van jouw kindje. De lieve hartjes maken het geheel af. Aan de binnenkant is meer dan genoeg ruimte voor een eigen tekst en alle belangrijke informatie.

 

genderneutraal geboortekaartje ijsberen

Winterse ijsberen

Verwacht je jouw kindje in de winter? Dan is dit prachtige kaartje van Beertje Boef perfect. De pinguïns en het schattige poolvosje maken dit winterse tafereel compleet. Ben je in verwachting van je tweede kindje? Er is ook een versie met de grote broer/zus verkrijgbaar.

 

genderneutraal geboortekaartje toekan

Schattige toekan

Op dit handgetekende labelkaartje van Bloom09 trekt de schattige toekan direct je aandacht. Het tweede label is rood en staat in mooi contrast met de witte voorkant. De naam van jouw kindje komt naast de vogel goed tot z’n recht en het geheel is een hip en stijlvol kaartje voor jouw zoon of dochter.

 

genderneutraal geboortekaartje zwartwit panda

Grafische pandabeer

Kondig de komst van jouw kindje aan met deze schattige panda van Jakima. Het zwart witte design is uitstekend geschikt voor zowel een jongen als een meisje. De naam van de kleine uk staat groot op de voorkant en op de achterkant kun je alle andere belangrijke details kwijt.

 

genderneutraal geboortekaartje hout

Naam op hout

Less is more bij dit kaartje van Snoesjes. Met een stoere houten achtergrond, gecombineerd met eenvoudige letters maakt dit kaartje zeker indruk. Een prachtige manier om de komst van je kleine jongen of meid aan te kondigen.

 

HStaat hier jouw perfecte kaartje nog niet tussen? Ga dan op zoek tussen de vele ontwerpers!

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.