Brush lettering

Geplaatst op: 13 mrt 2018

Doordat we zoveel tijd besteden aan het ontwerp van het geboortekaartje, vergeten we vaak de opmaak van de envelop. Een van de snelste oplossingen is om adresstickers uit te printen en ze er gewoon op te plakken. Wil je er eigenlijk iets specialers van maken? Wij geven je tips om de enveloppen net zo mooi als de kaartjes te maken! In de eerste blog gaven we tips over klassieke kalligrafie met een kroontjespen. Deze keer hebben we het over moderne kalligrafie: brush lettering.

 

Wat heb je nodig?

  • Enveloppen die bij jouw kaartjes passen
  • Kalligrafiestiften (bv brushpennen van Pentel)
  • Liniaal
  • Potlood
  • Gum

 

kalligrafie materialen

 

Brush lettering

Is knoeien met inkt niks voor jou? Probeer dan de adressen op jouw envelop te personaliseren met kalligrafiestiften. Wil je liever eerst oefenen voordat je op de enveloppen begint te schrijven? Wij hebben een oefenblad voor je gemaakt, download het gratis hier

 

geboortekaartje kalligrafie adressen brush lettering

 

Je krijgt het kalligrafie-effect door iets harder te drukken bij de lijnen die naar beneden gaan en juist minder druk op het papier te leggen wanneer je weer omhoog gaat. Schrijf eerst de adressen met potlood en trek het daarna met de kalligrafiestift over. Gum de potloodlijnen voorzichtig uit wanneer de inkt droog is. Trek de lijnen met potlood zo licht mogelijk!

 

 geboortekaartje adressen handlettering

 

Hou onze blog of social media in de gaten voor de volgende post over faux kalligrafie!

 


Tekst en foto's door:

Rhaida El Touny, grafisch ontwerper en kalligrafietalent.