Adressen kalligraferen

Geplaatst op: 11 jan 2018

Doordat we zoveel tijd besteden aan het ontwerp van het geboortekaartje, vergeten we vaak de opmaak van de envelop. Een van de snelste oplossingen is om adresstickers uit te printen en ze er gewoon op te plakken. Wil je er eigenlijk iets specialers van maken? Wij geven je tips om de enveloppen net zo mooi als de kaartjes te maken! In deze eerste blog helpen we je op weg met klassieke kalligrafie.

 

Wat heb je nodig?

  • Enveloppen die bij jouw kaartjes passen
  • Kroontjespen (kalligrafiepen)
  • Inkt
  • Liniaal
  • Potlood
  • Gum

 

kalligrafie materialen

 

Kalligrafie

Heb jij altijd al een mooi handschrift gehad? Dan is dit wellicht iets helemaal voor jou. Door de kalligrafie krijgen de enveloppen een mooie vintage en elegante look. Wij raden je graag sumi-inkt aan, nadat het opdroogt voel je nog het reliëf op de envelop. Plus het heeft veel meer pigment dan andere soorten die gemengd worden met water. Wat je hierbij nodig hebt is een kroontjespen, maar een oude lege vulpen zou ook goed kunnen werken!

 

adressen kalligrafie

 

Maak eerst altijd potloodlijntjes op de envelop. Doe dit zo dun mogelijk, zodat je ze nog goed kunt uitgummen wanneer je klaar bent. Je kunt ook de tekst eerst met potlood opschrijven om te kijken of het wel allemaal past.

Je kunt vlekken voorkomen door weinig inkt in je vulpen te doen. Nog een tip is om keukenpapier onder je pols te leggen en hou nog een velletje erbij om je kroontjespen schoon te maken. Let wel op, kalligraferen met inkt vergt veel oefening en geduld. Doe dit dus wanneer je de tijd hebt. Nadat het helemaal is opgedroogd, gum je voorzichtig de lijntjes uit op de envelop.

 

Hou onze blog of social media in de gaten voor de volgende post over moderne kalligrafie!

 


Tekst en foto's door:

Rhaida El Touny, grafisch ontwerper en kalligrafietalent.