Trends: handlettering

Geplaatst op: 19 okt 2017

Net als mode, muziek, babynamen en het interieur zijn ook geboortekaartjes onderhevig aan trends. In deze blogpost bespreken we de handlettering trend van dit moment. Je ziet het overal; op krijtborden bij je favoriete koffietent, op verpakkingen en zeker ook op kaarten. Handlettering, handgeschreven teksten. Kalligrafie vormt de basis van deze trend waarbij alles draait om het vrolijke en persoonlijke uiterlijk van een tekst. Er zijn diverse stijlen te bekennen, allemaal met hun eigen look and feel.

 


geboortekaartje kalligrafie

Kaartjes van Mooi Ook en Liefs van Anet

Frivool

De letters dansen door elkaar heen, wisselend in grootte. Dit zorgt voor een vrolijke uitstraling van de tekst.

 

geboortekaartje lijn schrift

Kaartjes van Gupje.com en Koning Kaart

Lijnwerk

Relatief strak en simpel voor handlettering. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van hoofdletters en dat geeft deze stijl een rustige uitstraling.

 

geboortekaartje schoolschrift

Kaartjes van Zo Mooi Geboortekaartjes en Lief Leuk & Eigen

Schoolschrift

We hebben het allemaal geleerd, het schoolschrift. Alle letters zijn hetzelfde formaat en netjes naast elkaar. Toch geeft het wat rondere karakter van dit schrift een vrolijke en zachte noot aan de tekst.

 

geboortekaartje stempel

Kaartjes van Jille Jille en Fientje & Co

Stempel

Deze past niet helemaal in het rijtje thuis, maar is ook onderdeel van deze DIY-look trend. Grove dikke letters maken een duidelijk tekst. Direct en krachtig is wat deze stijl uitstraalt.

 

Het vrolijke en vriendelijke uiterlijk van handgeschreven teksten zorgt dat deze trend ideaal is voor geboorte- en trouwkaarten. Er zijn genoeg lettertypes te vinden in de categorie handlettering, maar mocht je nou zelf een heel mooi handschrift hebben, dan kun je natuurlijk ook overwegen je kaarten zelf te schrijven!

 


Geschreven door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, is onlangs moeder geworden van June en ontdekt elke dag iets nieuws op het gebied van ouderschap.