Tips voor de mooiste foto's

Geplaatst op: 12 okt 2017

“Oh, wat groeien ze toch snel!” Is misschien wel de meest gehoorde uitspraak van moeders. De weken lijken voorbij te vliegen, ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en voordat je het weet zijn het peuters. Maar, gelukkig hebben we de foto’s nog! Wij geven je zes tips bij het vastleggen van deze babyperiode!

 

baby foto tip licht

1. Licht, camera, actie!

Licht is één van de belangrijkste aspecten van het maken van je foto. Zoek daarom altijd het licht op. Fotografeer bijvoorbeeld in de buurt van een raam. Wil je een foto maken van de kleine knuistjes van je baby? Zorg dan dat deze naar het licht toe zijn gedraaid.

 

baby foto tip verhouding

2. Klein, kleiner, kleinst.

Dat jouw dreumes ooit zo klein was is soms moeilijk te bevatten en daarom extra leuk om vast te leggen. Zorg daarom voor duidelijke verhoudingen. Leg je kind bijvoorbeeld telkens naast haar knuffeldier om te laten zien hoe ze groeit in verhouding tot de knuffel.

 

baby foto tip selftimer

3. Selftimer 

Veel smartphones beschikken over een timer functie bij de camera. Dit is een handige tool om zelf ook eens op de foto te staan. Zo kan je bij gebrek aan een fotograferende vriend/man toch nog samen op de foto.

 

baby foto tip details

4. Details!

Die voetjes, die vingertjes, de haartjes en die dikke babybillen mogen natuurlijk niet ontbreken in de fotoalbums. Fotografeer deze wanneer ze slapen zodat je er uitgebreid de tijd voor kunt nemen.

 

baby foto tip vogelperspectief

5. Vogelperspectief

De eerste maanden van zijn/haar leven zal je baby voornamelijk liggend doorbrengen, met een mooi dekbedovertrek of funky kleed maak je de achtergrond van de foto’s van je baby een stuk leuker. Wij zijn favoriet van de recht-van-boven foto!

 

baby foto tip vsco app

6. Apps

Ook de beste fotografen gebruiken photoshop. Apps als VSCO zijn ideaal voor het bewerken van je foto’s. Niet alleen filters om de boel wat op te leuken, maar denk ook aan het lichter maken van de foto (handig als je tip 1 al weer was vergeten) of het contrast verhogen.

 

En natuurlijk; maak veel foto’s, heel veel! Schaam je niet voor de telefoon die overloopt van babyfoto’s, elke moeder begrijpt je!

 


Geschreven door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, is onlangs moeder geworden van June en ontdekt elke dag iets nieuws op het gebied van ouderschap.