Newborn musthaves

Geplaatst op: 4 okt 2017

Tijdens je zwangerschap probeer je je natuurlijk zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je kindje. Je koopt een kinderwagen, kiest een mooi ledikantje of wiegje uit en leeft je uit bij kinderkledingwinkels. Maar welke dingen heb je (afgezien van de standaard luiers, billendoekjes, etc.) nou écht nodig voor je kindje? Deze vijf dingen ontdekte ik tijdens de kraamtijd van mijn dochter en liggen nu alweer klaar voor de komst van mijn tweede kindje. In mijn ogen dus echt onmisbaar!

 

musthaves voor je newborn baby


1. Hydrofiele doeken

Deze staan eigenlijk wel op de meeste uitzetlijsten, maar ik had van tevoren nooit ingeschat hoe onmisbaar deze multifunctionele dingen zijn. Als spuugdoek, onder het hoofdje in het bedje, als lakentje, als handdoek.. elke dag werden er wel meerdere van deze wonderdoeken gebruikt. Sla ze dus groot in en koop ook een paar XXL-exemplaren.

 

2. Inbakerslaapzak

Mijn dochter sliep als baby nogal onrustig en had ontzettend veel geborgenheid nodig. Inbakeren vond ik doodeng, maar ze trapte zichzelf ook elke nacht meerdere malen onder haar dekentjes vandaan. Er ging dan ook een wereld voor mij open toen ik een inbakerslaapzak ontdekte. Geen rondmaaiende armpjes meer en een kindje dat veel beter (in haar eigen bedje!) sliep.

 

3. Kruikje tegen krampjes

Bijna alle pasgeboren baby’s krijgen last van krampjes. En hoewel het niet te voorkomen is, kan je het je kindje wel iets comfortabeler maken. Er bestaan speciale kruikjes die je op het buikje van je baby kan leggen, maar een simpel kersenpitkussen doet het ook. Pas wel op dat je het niet te warm maakt!

 

4. Draagdoek

Een baby wil het liefst de hele dag lekker dicht bij je zijn. Maar aangezien het niet zo praktisch is om de hele dag op de bank te liggen met een kindje op je buik, biedt een draagdoek de perfecte oplossing. Daarnaast helpt dragen tegen reflux en spugen, biedt het verlichting bij krampjes en is het goed voor de hechting. Zelf vond ik een ringsling echt ideaal en super makkelijk in gebruik.

 

5. Babynestje

Hier had ik tijdens de babytijd van mijn dochter nog nooit van gehoord, maar stond nu op nr. 1 van mijn uitzetlijst voor mijn tweede kindje. Een babynestje biedt geborgenheid en je kunt het redelijk eenvoudig meenemen, zodat je kindje ook als je ergens op bezoek bent toch zijn eigen plekje heeft. Je kunt het gebruiken op de bank, in de box of in het (toch nog wel erg grote) ledikantje.

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.