Het perfecte kaartje

Geplaatst op: 15 feb 2018

Zodra ik vorig jaar wist dat ik in verwachting was van een zoontje, ging ik op zoek naar het perfecte geboortekaartje. Maar dat was nog lastiger dan ik dacht..

 

perfect geboortekaartje ayden

 

Tijdens de zwangerschap van m'n dochter had ik binnen no-time een leuk geboortekaartje gevonden. Een zwart krijtbord-kaartje met een gele giraf zou de komst van onze kleine meid aankondigen. Aan de binnenkant stond een mooie tekst en een foto van ons pasgeboren kindje. Nu, bijna 2,5 jaar later, past het kaartje nog steeds perfect bij onze stoere dierengek.

 

geboortekaartjes zus en broer

 

Nou wilde ik natuurlijk ook zo'n perfect kaartje hebben voor mijn zoon. Maar waar ik bij mijn dochter van tevoren geen specifieke eisen had, had ik dat deze keer wel. Het kaartje moest bij die van Arya passen, er moest plek zijn voor een mooie tekst en ik wilde er een foto in, maar de foto mocht niet op de voorkant van de kaart staan. En het allerbelangrijkste: ik wilde weer hetzelfde wow-gevoel hebben als dat ik bij Arya's kaartje had.

Dus begon ik aan de lange zoektocht. Het is ontzettend fijn dat allenieuwegeboortekaartjes.nl een heel aantal ontwerpers en kaartjes op de site heeft staan. Zo kon ik heel makkelijk heel veel verschillende kaartjes bekijken, zonder dat het mij uren Googlen kostte. 

Ik weet niet hoeveel kaartjes ik uiteindelijk bekeken heb, maar het waren er veel, heel erg veel... Ik wilde het al bijna opgeven en riep dat we dan maar geen kaartjes zouden versturen (hallo zwangerschapshormonen), toen ik eindelijk HET kaartje tegenkwam.

 

geboortekaartjes binnenzijde

 

Een groen kaartje met een zebra zou Aydens geboorte aankondigen. Het voldeed aan al mijn eisen en paste perfect bij het kaartje van Arya, hoewel het wel totaal anders was. Er was ruimte genoeg voor alle tekst die ik op het kaartje wilde plaatsen en het viel ook nog eens in ons budget. Ik was dolgelukkig! 

Ondertussen is Ayden al 2 maanden oud en is het al een tijdje geleden dat we het kaartje verstuurd hebben. En ik kan vol overtuiging zeggen dat dit het perfecte kaartje is voor hem. Totaal anders dan die van zijn zus, maar tegelijkertijd zo hetzelfde. Precies zoals hij is! 

 

ayden met geboortekaartjes 

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (26) is thuisblijfmama van peuterdochter Arya en babyzoontje Ayden. Ze schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.