Een geslaagde babyshower

Geplaatst op: 14 nov 2017

Wat is er nou fijner dan als zwangere even in het zonnetje gezet te worden? Heerlijk verwend worden door de belangrijkste vrouwen in je leven en even een (mid)dagje zonder schuldgevoel de hele tijd over jou en je groeiende buik kunnen praten. Een babyshower is hier het uitgelezen moment voor. Dus wijs je beste vriendin of zus subtiel op deze blog, sit back and relax en geniet straks van een heerlijke babyshower.

 

babyshower spelletjes babyvoeding


1. Spelletjes

Er zijn 1001 spelletjes te verzinnen om op een babyshower te spelen. Wat dacht je van potjes babyvoeding proeven en raden wat er in zit? Of laat iedereen een oude babyfoto van zichzelf meenemen en laat de mama-to-be raden welke foto van welke gast is. Een quiz met allerlei vragen over zwangerschap en baby’s en alles wat daarbij komt kijken kan ook erg hilarisch zijn, vooral als een deel van de gasten nog geen kinderen heeft.

 

babyshower eten donuts


2. Lekker eten

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. Laat bijvoorbeeld alle gasten iets lekkers meenemen, zodat het ook voor de organisator relaxt blijft. Stem dan wel even met elkaar af dat er zowel wat hartigs als wat zoets te eten is en let natuurlijk op de no go’s voor zwangere vrouwen. Het is extra leuk als het eten in babythema is, dus denk bijvoorbeeld aan soesjes met roze of blauwe muisjes.

 

babyshower romper cadeautjes


3. Cadeautjes

Op een babyshower mag de aanstaande mama lekker verwend worden. Kleine cadeautjes horen daar natuurlijk ook bij. Het is ook erg leuk om samen met alle gasten een cadeautje te maken. Koop wat simpele witte rompers of slabbers en een pakje textielstiften en je bent al een heel eind. Het is ook een mooi aandenken om een soort gastenboek te maken, waarin iedereen een wens voor de baby en de toekomstige ouders kan schrijven.

 

babyshower mocktails


4. Mocktails

Als je zwanger bent mag je natuurlijk negen maanden lang geen druppel alcohol. Om dat leed wat te verzachten kan je op de babyshower heerlijke mocktails serveren. Stop het in een mooi glas, doe er een vrolijk rietje in en het ziet er meteen ook nog ontzettend feestelijk uit.

 

babyshower thema


5. Thema

De aankleding van de babyshower kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Weet je het geslacht van de baby al? Dan is het natuurlijk leuk om daar iets mee te doen. Maar ook monochrome, Hawaii, of zelfs Harry Potter kunnen prima thema’s zijn. Het is maar net waar de aanstaande moeder van houdt!

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.