De mamavlogger

Geplaatst op: 18 jan 2018

“Goeiemorgen, het is vrijdag en vandaag neem ik jullie mee naar de opvang van June. Dit is haar tweede wen-dag en ik ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen!”
Het zou zomaar het begin kunnen zijn van een vlog over vandaag en mijn leven als new-mom. Maar dat is het niet. Een inkijkje geven in je huis, de slaapkamer van je kind, je kledingkast waarin alles wordt gedeeld, de leuke momenten maar ook de relatieperikelen en de slapeloze nachten, dat is het leven van een mommy vlogger. 

En hoewel een bekende vlogger zo’n 5000,- euro per maand verdient(!) lijkt mij de prijs die je betaalt om je privé leven zo bloot te leggen nog een stuk hoger. Maar gelukkig zijn er genoeg meiden/mama’s die het vak van vloggen goed onder de knie hebben en waar ik in mijn vrije uurtjes graag naar kijk.

 

mama vlogger de huismuts

De Huismuts

Neem één van Nederlands bekendste mama-vloggers, Rachel van Sas, de Huismuts. Met dochtertje Pip en man Willem wonen ze in hartje Amsterdam in een prachtig huis, want oja, Rachel is van oorsprong interieur blogger. Elke dinsdag en zaterdag komt er een vlog over haar dagelijks leven online, hoe ik dat weet? Omdat ik er elke dinsdag én zaterdag naar kijk. Ook onderneemster Annic van Wonderen, momenteel hoogzwanger, is geen vreemde op YouTube. Nu ze zwanger is samen met haar kersverse man Robert, heeft ze naast haar vlogs met tips voor ondernemers nu ook een wekelijkse vlog over haar leven als mom-to-be, want mama zijn, dat is hip.

Bekende merken als Prenatal en Ouders van Nu spelen in op deze trend en zetten YouTube in als promotiekanaal. Door hun samenwerkingen met bovengenoemde moeders en andere (mama)YouTubers zoals Pauline (bekend van Echte Gooische Vrouwen), Liza Sips en Paulien Tilstra bereiken ze een enorm publiek. En als al deze namen je niks zeggen… Dan moet je echt eens gaan kijken en wie weet raak je net zo verslaafd als ik. 

Een inkijkje in het leven van andere mensen, kijken naar hun mooie huizen en hun prachtige kinderen. Het is mij nog niet helemaal duidelijk waarom ik hier nou zo dol op ben. Misschien omdat, op de enkele ‘slechte’ momenten die óók gefilmd worden, ik me even heerlijk normaal voel en mijn slapeloze nacht wel mee lijkt te vallen naast die van hun.

 

mama vlog aukje

 


Geschreven door:

Aukje van Rossum, 25 jaar, is onlangs moeder geworden van June en ontdekt elke dag iets nieuws op het gebied van ouderschap.