Babykamer trends 2018

Geplaatst op: 4 jan 2018

Een van de leukste dingen om tijdens je zwangerschap te doen, is het inrichten van de babykamer. Maar er is zoveel keuze, dat je misschien geen flauw idee hebt waar je moet beginnen. Met deze trends zit je komend jaar sowieso goed!


babykamer trend donker hout

Stoer met donkerhout en metaal

De tijd dat een babykamer alleen maar schattig kon zijn ligt al even achter ons. Ook voor de allerkleinsten onder ons kan de kamer ontzettend stoer worden ingericht. Kies bijvoorbeeld voor meubels van (donker)hout en metaal. Als je de muren licht houdt worden de meubels nog meer echte eyecatchers.

 

babykamer trend muurschildering

Veel kleur op de muren

Heb je liever een vrolijke kamer? Verf de muren van de babykamer dan in een vrolijk kleurtje of kies zelfs voor meerdere matchende kleuren op de muren. Een mooie muurschildering kan ook. Blank houten of witte meubels zorgen ervoor dat de kamer niet te druk en chaotisch wordt. Leuk gekleurde accessoires kunnen dan wel weer.

 

babykamer trend warme kleuren

Warme kleuren en accessoires

Met deze trend creëer je eenvoudig een warm nestje voor jouw baby. Warme kleuren, zoals okergeel, geven de kamer een fijne uitstraling. Gebreide dekentjes en vloerkleden (het liefst handgemaakt!), maken het geheel af. Combineer het met grijs voor een rustige uitstraling.

 

babykamer trend pastel retro

Mint en zachtroze retro

Houd je meer van een schattige, zoete babykamer? Ga dan voor mint of zachtroze. Met deze kleuren zit je nooit fout en tover je de kamer om tot het schattigste plekje voor jouw baby. Het is ook erg leuk om dit te combineren met retro meubels.

 

Voor welke trend je ook kiest, je kunt de kamer leuk stylen met posters met teksten die je ophangt met masking tape. Ook stapels kussens, kleine krukjes en poefjes maken de kamer direct gezelliger, net als losse vloerkleedjes. En voor alles geldt natuurlijk: kies wat bij jullie past! Zo krijgt jouw kindje het fijnste kamertje van het hele huis.

 


Geschreven door:

Lidewij Timmermans (25) is thuisblijfmama van Arya (1,5) en schrijft graag over alles wat met het moederschap te maken heeft.