Fientje & Co

Fientje & Co

Dordrecht
Telefoonnummer: 010-7410010
E-mailadres: contact@fientje-en-co.nl
Bezoek de website

Geboortekaartjes in de trends van nu en altijd in een eigen rustige stijl. Veel mogelijkheden voor eigen ontwerp en aanpassingen.

In gesprek met:

In gesprek met

Hanneke van Eeuwijk

Wie zijn jullie?

Fientje & Co ontwerpt inmiddels bijna 10 jaar geboortekaartjes en de laatste jaren ook trouwkaarten en uitnodigingen. De stijl is rustig en overzichtelijk maar we volgen wel de laatste trends. Ik ben zelf moeder van 3 kinderen en ontwerpen is mijn grote hobby.

Wie maakt jullie leuke geboortekaartjes?

Het ontwerpen van de kaarten doe ik alleen. Ik ben ooit begonnen met ontwerpen voor een ander groot bedrijf (kaartje2go) en de ontwerpen daar waren zo populair dat het een logische stap leek om voor mezelf te beginnen. En daar heb ik nog geen dag spijt van. Je kunt op onze website zelf heel veel aanpassen aan de kaartjes, zodat het echt een origineel en persoonlijk kaartje wordt! De klantenservice heb ik uitbesteed aan Elise en Tom. Zij helpen met vragen over bestellingen en ontwerpen en dat geeft mij veel vrijheid.

Hoe ziet jullie werkdag eruit?

De klantenservice is de hele dag te bereiken, en de bestellingen worden in de ochtend nagekeken en doorgestuurd naar de drukker. Dat is het belangrijkste werk van de ochtend, naast telefoontjes beantwoorden. Ik kan mijn eigen werk indelen, omdat de bestellingen en telefoontjes worden afgehandeld door de klantenservice. Vaak werk ik ’s morgens, maar het kan ook zijn dat ik zo lekker bezig ben dat de hele dag gevuld is met werk, ontwerpen of de website aanpassen.

Wat is jullie favoriete geboortekaartje?

Ik vind zelf heel veel kaarten leuk, eigenlijk plaats ik geen kaarten die ik zelf niet leuk vindt. Op dit moment vind ik de tweeluikkaartjes erg leuk en ook de DIY kaartjes. Je ontwerpt een geboortekaartje en label op de website en thuis maak je een gaatje in het labeltje en doe je dat om het kaartje heen. Even een werk, maar een super mooi resultaat! Sinds kort hebben we ook handgetekende jungle kaartjes, die zijn ook heel erg leuk!

Hoe ziet jullie werkplek eruit?

Een opgeruimd bureau en werkkamer. Ik ga pas aan de slag als het om me heen rustig is. In de loop van de dag verandert dat opgeruimde bureau vanzelf in een chaos.

Welke producten bieden jullie nog meer aan naast geboortekaartjes?

Wij hebben ook leuke losse labeltjes die je zelf kan ontwerpen om aan je kaartje te hangen. Met teksten als ‘hoera een broertje’ of ‘welkom kleintje’. Daarnaast hebben we kraamborrelkaartjes, kraamborrel labels en natuurlijk bijpassende stickers. Leuke sluitstickers in de stijl van je geboortekaartje, ook te gebruiken voor traktaties. En goudfolie stickers, heel populair momenteel. Ook kan je een canvas van je geboortekaartje bestellen.

Je kunt bij ons heel veel zelf aanpassen aan de kaartjes. Daarnaast hebben we sinds kort ook vierkante tweeluik kaartjes, heel origineel en weer eens wat anders dan anders. Leuk als je eens aan de slag gaat met de kaartjes en zelf bekijkt wat alle mogelijkheden zijn!

Geboortekaartjes van deze ontwerper